Försämrad syn vid stress?

Har någon upplevt försämrad syn vid stress och utmaning? När jag är som mest stressad ser jag dubbelt på mitt högre öra. Jag är närsynt och har en brytning på ena ögat, men minns inte vilket. Jag använder sällan glasögon eller linser då jag tycker det är jobbigt att göra rent hela tiden. Vilket gör att jag inte ser detaljer lika bra, utan lever i viss oskärpa. Men jag klarar mig.

Men det otäcka är när min stressnivå är hög, handlar det inte bara om dubbelsyn, utan saker som egentligen inte rör på sig, börjar röra på sig på ett obehagligt sätt. Ett exempel är att en gardin kan röra sig ”upp och ner” i snabb fart. Jag tappar 0ckså mitt balanssinne och fokus.

I onsdags när jag var på väg till jobbet. Det var då snö över is, så det var väldigt lömskt att gå ute. Jag kände mig och stressad, och den vita snön gjorde att jag hade ännu svårare att se, eftersom det är ett starkt ljus och jag behövde kisa med ögonen. Automatiskt ansträngde mina ögon sig ännu mer.
När jag var vid ett övergångställe ramlade jag pladask. Jag kom inte upp själv, det var verkligen pinsamt. Men det var en jättesnäll tjej som kom i en plogbil och hjälpte mig upp, efter många försök så kom jag upp och hon ledde mig till gräsmattan där avgångs stället slutade.

Väl framme till jobbet, började stressen lägga sig något och jag började sakta men säkert få tillbaka en stabil syn. Men jag är verkligen orolig och rädd för min syn. Tänk om jag ramlar igen?

4 reaktioner till “Försämrad syn vid stress?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: