Rutiner och energi

Det har varit en tuff dag. Mina rutiner sedan två år tillbaka i tiden är idag stort sätt icke existerande. Från att ha haft praktik i många år, är jag nu istället hemmasittande, bland annat på grund av stress och utbrändhet.
Jag har oregelbundna sovtider, missar att äta vissa måltider, glömmer att ta mina mediciner i tid, har svårt att gå upp i tid (somnar om efter alarm ibland), har svårt att gå ut på promenader, listan kan bli lång.

Idag är jag extra trött eftersom jag har städat hela lägenheten. Om jag har ett stort projekt under en dag, i detta fall att storstäda. Behöver jag ta bort andra aktiviteter för att faktiskt att orka städa.
Innan har jag kunnat prioritera och kasta om aktiviteter under en dag. Men jag har lite av förlorat den förmågan under gånga år. Jag vet att man kan träna upp sådant igen, men jag är inte riktigt där än. Jag är bara glad att jag gör en sak om dagen, än inget alls. Som det blir vissa dagar. Då jag kan sitta och stirra i en timme utan att göra något alls.

Mina rutiner har idag sett ut som detta:

 • Vaknat
 • Frukost
 • (Minns inte vad jag gjort)
 • Vilat (somnade)
 • Städat
 • Vilat
 • Lunch
 • Vilat (somnade)
 • (Minns inte vad jag gjort)
 • Kvällsmat

Jag vet att dessa rutiner inte är bra alls. Det tråkiga är att jag inte har fått träffa min arbetsterapeut på tre månader av okänd anledning. Min samtalskontakt träffar jag allt mindre, och mer oregelbundet. Vilket heller inte är bra.
Mina sista uppgift idag är att skriva till patientnämnden så jag inte faller mellan stolarna som jag gör just nu.

4 reaktioner till “Rutiner och energi”

  1. Ja, det känns alltid skönt att få det städat. Läste på din blogg att covid testet var negativt. Det måste ha varit en lättnad

   Gillad av 1 person

 1. Ja det var skönt med ett negativt test, jag hade ju suttit nära mamma förra lördagen som visade sig hade covid-19, så det var skönt att jag klarade mig från att bli smittad, men än kanske jag inte är säker. Och Omicron verkar ju nästan alla få.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: